Terese Cedergren

Rotfrukter, gryn och ägg med snabb gravad rödbetslax

Föregående Nästa
image.jpeg (217)
Lättlagad vardagsmat med jordärtskockor, broccoli, morötter, spenat, lök, gryn, ägg och snabb gravad rödbets lax. Otroligt gott och dessutom snygg mat ;)

Ingredienser

  • 2 skiva(or) lax
  • 100 g jordärtskockor
  • 2 st morötter (små)
  • 2 st rödbetor (små)
  • 0,5 st gul lök
  • 100 st broccoli
  • 1 näve(ar) spenat
  • 0,5 dl gryn
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 2 st ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 nypa(or) paprika pulver

Gör så här:

Hacka rotfrukterna grovt.


Lägg ner allt i en panna och häll på gryn och vatten. Smula sedan buljong över.


Låt koka tills vattnet är reducerat och rotfrukterna är lagom mjuka. Strö över spenaten och låt den stekas in i rotfrukterna.


Knäck två ägg i pannan och låt dem tillagas helst under lock på lågvärme tillsammans med laxskivorna.


Smaka av med salt peppar och paprika pulver.



 


Gott till;