Terese Cedergren

Rostade kikärtor

Föregående Nästa
foodfolder-rostade-kikärtor
Näst efter rotfrukts chips så kommer de rostade kikärtorna som favorit snacks där man slipper dåligt samvete ;) Men tänk på att äta lagom av allt.

Ingredienser

  • 1 burk(ar) kikärtor (ca 400g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm starkt paprika pulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.


Spola av kikärterna och låt dem rinna av.


Häll ärterna i en långpanna, blanda med oljan och strö sedan på paprikapulver och salt.


Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter, skaka då och då.


rostade kikärtor


 


Testa även att göra;

Tips

De rostade kikärtorna är perfekt att ersätta krutonger i soppor.

Låt fantasin flöda när de kommer till kryddningar av kikärtorna som tex med honung, vitlök, chili osv.