Terese Cedergren

Rödvinsinkokta päron med mascarpone & gorgonzola

Föregående Nästa
foodfolder-päron-gorgonzola-1.jpg
Vininkokta päron är en snygg vuxen dessert serverad med gorgonzolakräm! Dessutom rödvinsvänlig, testa tex den eleganta amarone Vaio Armaron från Masi.

Ingredienser

  • 4 st päron
  • 1 flaska(or) rött vin
  • 2 dl socker
  • 2 st kanelstänger
  • 2 st lagerblad
  • 10 st svartpepparkorn
  • 1 krm muskot
  • 0,5 st citron
  • Topping:
  • 0,5 dl mascarpone
  • 100 g gorgonzola
  • 1 krm malen svartpeppar

Gör så här:

Skala päronen.


Koka upp rött vin, socker, kanelstänger, lagerblad, svartpepparkorn, muskot och citron (lägg ned den pressade citronen) i en kastrull. Lägg i päronen och koka på låg värme (låt dem sjuda) tills päronen är mjuka.


Låt dem sedan svalna i lagen och ställ in dem i kylen minst 6 timmar. Ta sedan upp päronen.


TIPS! Spara lagen och använd den som alkoholfri glögg, sangria eller varför inte i varm choklad?!


Rör mascarponeosten tillsammans med gorgonzola och finstött svartpeppar.


Dela päronen och lägg en klick mascarpone gorgonzola på dem. 


Servera och avnjut dem med ett glas Vaio Armaron!



 


Om det är någon som inte gillar smakrik ost så byt ut krämen mot ett par skivor After eight och in med dem snabbt i ugnen <3

Tips

Vinet Vaio Armaron har fylliga smakinslag av torkade körsbär, björnbär, mörk choklad, nötter och en trivsam örtighet. Passar utmärkt till gratänger med söta rotfrukter, vilt, smakrikt kött, vego burgare och vällagrade ostar.

Vi har tagit fram fler lyxiga rätter med Vaio Armaron - Portabelloburgare med sötpotatis pommesGorgonzolagratäng med potatis & jordärtskockor