Terese Cedergren

Rödkålssallad

Föregående Nästa
foodfolder-rödkåls-sallad.jpg (1)
Super fräsch sallad på rödkål, lök och koriander som passar utmärkt som grilltillbehör, till buffébordet eller som sallad till vardagsmiddagen. Gör gott för magen :)

Ingredienser

  • 0,4 kg rödkål
  • 3 st salladslök
  • 0,5 kruka(or) koriander
  • 0,5 st citron
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Strimla rödkål så tunt som möjligt med mandolin eller riv på det grövsta på rivjärnet.


Hacka löken.


Blanda kålen med löken, vinäger, olja, salt och peppar och smaka av med färsk pressad citron.


Strö över koriander och låt salladen vila i minst 30 minuter i kylskåpen innan servering.


Servera som grilltillbehör, till buffébordet eller som sallad till vardagsmiddagen. Gör gott för magen :)


Grilla

Tips

 Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes