Terese Cedergren

Rödbetsplättar med vaniljkvarg & bär

Föregående Nästa
foodfolder-rödbets-pannkakor-1-w.jpg
Frukost och brunchfavorit med plättar smaksatta med rörkokta rödbetor. Serverade med grädde eller vanilkvarg och färsk frukt.

Ingredienser

  • 100 g förkokta rödbetor
  • 1 tsk salt
  • 3 st ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 msk smält smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • Tillbehör:
  • 2 dl vaniljkvarg alt. grädde
  • färskfrukt alt. sylt

Gör så här:

Mixa de förkokta rödbetorna med mjölk och ägg, rör ner mjöl och salt och vispa till en slät smet.

Smält smöret i stekpannan och vispa ner i smeten. 

Stek tunna plättar i stekpannan/plättjärnet och om det blir torrt i pannan/järnet, pensla med rapsolja.


Servera plättarna med färsk frukt och vaniljkvarg alt. grädde


Testa även