Terese Cedergren

Rödbetspannkakor med chèvrekräm & hjortron

Föregående Nästa
foodfolder-rödbetspannkaka-getost-w.jpg
Både smaken och kulören livar upp pannkakorna! Mixa i förkokta rödbetor din pannkakssmet och servera dem med chèvrekräm & hjortron.

Ingredienser

  • 100 g förkokta rödbetor
  • 1 tsk salt
  • 3 st ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 msk smält smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • Tillbehör:
  • 100 g bland sallad
  • 200 g chèvre
  • 1,2 dl creme franchise
  • 1 dl hjortronsylt

Gör så här:



Mixa de förkokta rödbetorna med mjölk och ägg, rör ner mjöl och salt och vispa till en slät smet.

Smält smöret i stekpannan och vispa ner i smeten.

Stek tunna pannkakorna i stekpannan och om den blir torr pensla med rapsolja.


Blanda ihop krämen, chèvre och creme fraiche.


Servera pannkakorna med chèvrekräm, hjortronsylt och sallad.


Testa även