Terese Cedergren

Rödbets- och vattenmelon gazpacho

Föregående Nästa
foodfolder-gazpatcho.jpeg
Inte bara en fröjd för ögat även en fröjd för magen och sinnen. Att göra gazpacho på vattenmelon och rödbeta är en sann hit och passar som förrätt eller lätt lunchrätt.

Ingredienser

  • 0,6 kg vattenmelon
  • 2 st kokt rödbeta
  • 0,5 st rödlök
  • 0,5 st röd paprika
  • 0,5 st gurka
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • salt och peppar
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk olivolja
  • Topping:
  • gräddfil
  • 2 msk pistagenötter

Gör så här:

Koka rödbetorna och skala dem sedan.


Skala vitlök, gurkan och tärna, rödlök, paprika och vattenmelon. 


Lägg gurka, vitlök, rödlök, paprika och melon i en bunke.


Tillsätt olja, vinäger och isbitar. Mixa till en slät soppa.


Smaka av med salt. Häll upp i skålar eller glas och toppa med nötter, gräddfil och olja.

Tips

För en matigare soppa mixa ned ett gott surdegsbröd!