Terese Cedergren

Rödbetor X3

Föregående Nästa
image.jpeg (296)
image.jpeg (293)
image.jpeg (282)
En härlig blandning där texturen är den viktiga ingrediensen. Rödbetor går att tillaga på så många olika sätt, här presenteras de som kokta, picklade och panerade i en härlig sallad. Gott som det är eller som ett tillbehör, låt fantasin flöda.

Ingredienser

  • 10 st Rödbetor
  • 1 st ägg
  • 1 dl panko alt vanligt ströbröd
  • 0,5 dl bovetemjöl
  • 0,5 st citron
  • 2 näve(ar) blandsallad
  • 0,5 st zucchini (liten)
  • 1 dl quinoa
  • 0,5 dl pesto
  • 100 g feta
  • 4 st rädisor
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja att steka i

Gör så här:

Koka alla utom en rödbeta i saltat vatten ca 30 min (tills de mjuknat).


Skiva en rödbeta med mandolin och pressa citron juice över den. Låt ligga så i ca 30 min.


Koka quinoa enligt anvisningar och skölj salladen och gör "spagetti" av zucchinin.


När rödbetorna kokat klart skiva upp 4 st som biffar och vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko/ströbröd blandat med salt och peppar.


Stek i ganska rikligt med olja på medelstark värme, ca 2 minuter på varje sida. Vänd betorna när paneringen fått vacker färg på ena sidan.


Skär de resterande betorna i klyftor.


Blanda allt på ett stort fat och strö fetaost över och dekorera med färska kryddor, servera med pesto.


För ett mer proteinrikt val så stek kyckling eller korv och ha i salladen.


Gott till;


Tips

För gluten intoleranta så använd krossat cornflakes istället för ströbröd.

Att panera zucchini är också ett gott tips!