Terese Cedergren

Rödbetor med rökt majonnäs och avokadoröra

Föregående Nästa
foodfolder-rödbetor-rökt-majonnäs
Rökta smaker hör sommaren till! Här är ett vegetariskt recept på rödbetor med avokado och rökt majonnäs, gott som det är eller som tillbehör till tex grillat.

Ingredienser

  • 6 st rödbetor (mellanstora)
  • olivolja
  • 2 st avokado
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • salt
  • 1 förpackning(ar) vattenkrasse
  • 1 tsk citron
  • 1 dl majonäs
  • svartpeppar
  • 1 msk rökt olivolja (Zeta)

Gör så här:

Rödbetorna


Sätt ugnen på 150-175 grader.


Skrubba skalen på rödbetorna noga och dela dem, pensla med olivolja .


Lägg sedan dem på en bädd av grovt salt i en ugnsfast form.


Baka dem cirka 30 minuter i ugnen eller tills de är mjuka.


Avokadon


Gröp ur avokadon och mosa blanda sedan med vitlök, citron och salt.


"Rökta majon"


Laga antingen egen majonäs, recept här alt ta färdig majonäs och rör långsamt i rökt olivolja tills du är nöjd med den rökta smaken.


Lägg upp på tallrikar eller ett stort fat och dekorera med vattenkrasse eller annan sallad med "pepprig" smak. Rätten i sig är god som den är men passar ypperligt som tillbehör till fisk, kyckling eller kött.



Passar till;

Tips