Terese Cedergren

Rimma och grava

Föregående Nästa
foodfolder-gravad-vildand-web.jpg

Hållbarhet och historia ligger bakom att vi rimmar och gravar. Idag finns egentligen inget praktiskt behov då vi har kyl och frys utan det har blivit till en tradition. En god sådan!

När man gravar så använder man sig av - Salt, socker och ibland syra, man kan smaksätta sin fisk eller kött med örter eller alkohol.


Gravad torsk - perfekta nyårsförrätten 


Rödbetsgravad lax - en favorit på högtidsbordet 


Gravat kött - passar ypperligt till högtidsbordet 


Rimning handlar om att salta och i grunden ett sätt att hålla bakterier borta från köttet. Att rimma en julskinka tar lite tid, ungefär 5 till 6 dagar, men verkligen ett gott resultat. Här hittar du grunderna till hur man Rimmar. Du kan även rimma din fisk, testa Rimmad torskrygg med dillsmör eller Ingefärsrimmad sashimilax.