Terese Cedergren

Recepten till kräftskivan

Föregående Nästa
61516552-0DE9-40B1-818F-624684BE06B7.jpeg

Dags för kräftskiva likväl som goda kräftor så vill man ha de bästa tillbehören! Kräftor i sig är inte särskilt mättande, så servera gärna matiga tillbehör till som paj, såser, bröd och ostar. Dekorera med krondill, gör fina hattar och sånghäften, pynta med girlanger och färgglada lampor. Här är recepten & vintipsen för en lyckad kräftskiva.

Tilltugg


Löjrombites, Crosinis med paprikakräm, HalloumivåfflorMajskolv


Matpajer


Västerbottenpaj, KräftpajLökpajMinipajerTomat & zucchinipaj, Chevrepaj


Såser


Aioli, Tryffelmajonäs, Röktmajonäs


Bröd


Knäckebröd, BriocheSurdegsbröd, Baguetter eller Formbröd


Ostar


Kan varmt rekommendera smakrika ostar med tydlig sälta som.



  • Västerbottenost

  • Gruyère

  • Lagrad prästost

  • Engelsk vällagrad cheddar (ex Keens Farmhouse Cheddar, Somerset)

  • Tvättad kittost (ex Saint Albray el Munster)  


Desserter


Blåbärsgalette, Mördegspaj med körsbär & färskost, Citronpaj eller Ananaspaj


 


Passande dryck hittar du här!


 


TIPS


Gör fond på kräftskalen, så här gör du!