Terese Cedergren

Ramslöksmajonäs

Föregående Nästa
foodfolder-ramslöksmajonär-sparris.jpg
En sagolik majonnäs som höjer allt från primörer till grillade burgare och somriga sallader.

Ingredienser

  • 2 st äggulor
  • 1 st dijon senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2,5 dl neutral olja
  • 6 själk(ar) ramslök (ca)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Vispa samman äggulor, vinäger och senap.


Hacka ramslöken grovt. Om du inte har ramslök kan du använda löktrav, gräslök eller vanlig lökblast.


Tillsätt oljan i en tunn stråle eller droppvis samtidigt som du vispar. När all olja är tillsatt så vänd ner ramslöken och avslutar med att mixa majonäsen med en stavmixer.


Samla av med salt och peppar.


Majonäsen kan förvaras i kylen en vecka.


Servera den härligt gröna majonäsen till grillat, sparris eller somriga sallader.



Lyssna på podden via ItunesSpotify eller Acast.


Laga