Terese Cedergren

Ramen med köttbullar och tofu

Föregående Nästa
foodfolder-ramen-soppa
Smakrik och god soppa med asiatisk inspiration.

Ingredienser

  • 2 l vilt alt. vegetariskt buljong
  • röd chili
  • 0,5 dl fisksås
  • 400 g fläsk alt. kycklingfärs
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 st gul lök
  • 1 påse(ar) algnudlar
  • 1 näve(ar) champinjoner alt. shitake
  • 2 dl böngroddar
  • 1 dl sojabönor
  • 200 g pak choi
  • 100 g tofu
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 knippe färsk koriander
  • 4 st sallads lök
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st löskokt ägg
  • 2 msk svart sesamfrö

Gör så här:

Blanda fläskfärs, riven lök och ingefära, rapsolja, fisksås, salt & peppar. Låt vila ca 10 min för att smakerna ska dra ihop sig. Rulla färsblandningen till små köttbullar.


Koka upp buljong fisksås och chili i en stor kastrull. Sänk värmen och lägg ner köttbullarna och låt det sjuda i ca 5 minuter. (dela på en köttbulle för att de att den är klar)


Lös koka ägg.


Häll i nudlar, sojabönor, böngroddar, pak choi, hälften av salladslöken, koka tills nudlarna är klara, ca 3 min. Lägg sedan ner tofu bitarna.


Häll upp i djupa skålar lägg i ägget och strö på svart sesamfrö, färska koriander blad och hackad salladslök.



Testa även;

Tips

Byt gärna grönsakerna efter vad som finns i kylskåpet och kyckling eller räkor är även gott att ha i soppan.