Terese Cedergren

Räksallad poke bowl

Föregående Nästa
foodfolder-poke-bowl-räksallad-1.jpeg
Enkelt, god och hälsosam poké bowl med räkor, avokado, sojabönor, mango, rödkålssallad, ris och chilimajonäs.

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 200 g räkor
  • 1 dl rödkålssallad
  • 1 st avokado
  • 0,5 st mango
  • 1 dl sojabönor
  • 1 dl majonäs
  • 1 tsk sriracha chilisås
  • 10 blad färsk koriander

Gör så här:

Koka valfritt ris enligt anvisningarna på förpackningen. När riset är klart blanda i vinäger och socker och rör ihop.


Tina räkorna om de är frysta och skala dem sedan.


Skär avokado och mango i kuber.


Blanda ihop en rödkålssallad, recept här...


Tina sojabönorna i hett vatten.


Chilimajonäs


Rör ihop majonnäs och sriracha chilisås.


 


Lägg ris i skålar eller på tallrik och toppa med rödkålssallad, avokado, mango, sojabönor och räkor. Häll chilimajo över salladen och toppa med koriander.


 


Njut av salladen och lyssna på vår podcast I glaset om rosévin!


Lyssna här