Terese Cedergren

Rådjurssadel med potatisgratäng och rostat svartkål

Föregående Nästa
foodfolder-rådjurssadel
foodfolder-rådjurssadel-potatisgratäng-1
De är enormt mört, exklusivt och lättlagat att tillreda rådjurssadel! Rådjurssadeln dvs. ryggbiten hettar du snabbt i stekpannan sätt sedan in den i ugen. Även gratängen är lättlagad och med sin krämighet så behövs ingen sås.

Ingredienser

  • 400 g rådjurssadel
  • smör att steka i
  • svart salt Mill & Mortar
  • vitpeppar
  • krasse
  • Potatisgratäng

Gör så här:

Salta och peppra köttet, bryn de sedan på hög värme så de får en gyllene färg.


Laga sedan köttet i ugnen på i 140 grader tills innertemperaturen är 52 grader. Låt sedan kötet vila i ca 5-8 min


Skär upp sadeln i fina bitar, dekorera med rostad svartkål, krasse och Mill & Mortars svarta salt.


Servera med potatisgratäng, recept här.


 


rådjurssadel



Gott till;


 

Tips

Om du har svårt att va utan sås gör en härlig lingonsås, recept här!

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.