Terese Cedergren

Rabarbersaft med lavendel

Föregående Nästa
8C353F63-6B5B-49C8-9716-E9DDEC212798.jpeg
Blev en storrensning i trädgården och jag tog tillvara på rabarbern. Denna gång blev det en rabarber och lavendel saft som inte går av för hackor! Perfekt som hederlig saft eller att blanda med soda vatten alt. i cocktails.

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • vatten
  • 4 dl strösocker alt. kokossocker
  • 8 själk(ar) lavendel alt. mynta (valfritt)

Gör så här:

Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar.


Lägg ned dem i en kastrull och fyll på med vatten så att de täcker rabarbern.


Koka upp med sockret i ca 15 min.


Pressa ner citron och lägg ned lavendel alt. mynta stjälkarna och låt svalna. Ställ sedan kastrullen i den i kylen över natten.


Lägg en ren handduk i ett durkslag alt. en finmaskig sil som ställs över en bunke. Sila saften genom den.


Häll upp saften på rengjorda flaskor och njut av din hemgjorda saft!



Prova även