Terese Cedergren

Rabarberpuré

Föregående Nästa
foodfolder-pure.JPG
foodfolder-rabarber.JPG
Rabarber är riktigt användbart till, pajer, desserter, saft, dressing, kräm och perfekt i cocktail. Syran gör den bra som komplement till de söta i cocktailen. Piren gör sig även bra till desserter och bakverk. Jag gjorde en puré av frysta rabarber, går även bra med färska.

Ingredienser

  • 2 själk(ar) rabarber (ca 25 cm långa)
  • 0,5 dl strösocker alt. agave syrup
  • 1 dl vatten alt. vitt vin

Gör så här:

Skala rabarbern och spar skalet, tärna dem grovt. (Genom att ha kvar skalet när rabarbern bakas så får man den fina rosa kulören på purén)


Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med skalet och häll på socker och vatten alt. vitt vin. Jag föredrar de senare för en intensivare smak.


Låt rabarbern bakas långsamt i ca 45-60 min på 100-150 grader.


Ta sedan ut formen och låt den svalna, krama ut vätskan i skalet och släng de.


Häll ned den bakade rabarbern i en bunke och mixa den slät. Om konsistensen är för hård addera vatten.