Terese Cedergren

Rabarber- och jordgubbspinnar

Föregående Nästa
foodfolder-glass2.jpeg
foodfolder-glass5.jpeg
foodfolder-glass4.jpeg
foodfolder-glass1.jpeg
Den absolut bästa glassen ever! Gör den själv! Dessa jordgubbs och rabarber glasspinnar är helt oemotståndliga både för stora som små. Ett hett tips är att svalka champagne bubblorna med en glasspinne :)

Ingredienser

  • 2 själk(ar) rabarber
  • 2 dl jordgubbar
  • 0,5 st citron
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten

Gör så här:

Skala rabarbern och använd skalet till sockerlagen.


Skär rabarbern i större bitar ca 5 cm per bit.


Blanda stjälkar, socker och vatten och låt koka i ca 5 min. Lägg ned rabarbern och låt dem mjukna, ta sedan upp dem och mixa dem i en bunke med jordgubbarna.


Sila lagen och häll över och riv zesten från citronen och smaka sedan av med citron juice tills det blir en lagom balans mellan surt och sött!


Mixa allt till en smet och häll i glassformar alt glas/plastmuffar.


 



Vuxengodis - Fyll champagnekupor med bubbel och doppa glassen i!