Terese Cedergren

Rabarber margarita

Föregående Nästa
foodfolder-rabarber-margarita.JPG
foodfolder-agave-giffard.JPG
Margarita är en riktig klassiker! Denna version är med rabarber och on the rocks, går lika bra att servera i ett cocktailglas eller som frozen.

Ingredienser

  • Garnityr:
  • salt
  • Övrigt:
  • 5 cl tequila
  • 2 msk rabarberpuré
  • 3 cl agavesyrup
  • 3 cl färsk citron/lime juice

Beskrivning:


Receptet är för 1 cocktail


Fukta glasets kant med en limeklyfta.


Häll upp salt på ett fat där glaset får plats och vänd glaset så att kanten blir saltad. 


Blanda tequila med agavesyrup, citron/limejuicen och rabarberpuré, skaka med is i en shaker. Häll upp i ett glas med is. 



Agavesyrup kan man hitta på Cask & Co sida.



För ett alkoholfritt alternativ så hoppa tequila.


Testa även att göra:


Tips

Frozen margarita: Mixa ingredienserna med is i en mixer, häll upp i ett glas. 

https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/bilogia-203101
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/bilogia-203101