Terese Cedergren

Picklade senapsfrön

Föregående Nästa
2AE0258C-2302-4BEA-91A5-5393BE2E7290.png
Pepprig god topping där rödbetan ger en effektfull kulör, pricken över i:et! Passar utmärkt till ägg, fisk, kött, rotsaker eller i din toast. Tänk allt som passar med senap!

Ingredienser

  • 60 g senapsfrö
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättikssprit (12%)
  • 1 st rödbeta

Gör så här:

Skiva rödbetan grovt.


Koka upp vatten, socker, ättiksprit och rödbeta. Sjud i ca 5 minuter.


Häll ned senapsfröna och uppkoket i en ren glas burk och låt svalna.


Förvara de picklade senapsfröna i kylen över natten eller minst 8 timmar.


Läs även fördelarna med senapsfrö och hur du groddar fröna här