Terese Cedergren

Pavlova med lemoncurd

Föregående Nästa
image.jpeg (456)
Vad är väl inte en midsommar utan pavlova med jordgubbar och lemoncurd ;) Gjorde för ett tag sedan en liknande tårta men då helt mjölkfri, byt ut smöret i lemoncurden och grädden till mjölkfriaprodukter.

Ingredienser

  • 8 st äggvitor
  • 4 dl strösocker
  • 2 msk maizenamjöl
  • 2 tsk ättikssprit
  • ätbara blommor (valfritt)
  • Topping:
  • 5 dl grädde
  • 4 dl lemoncurd
  • 500 g jordgubbar
  • 200 g färska bär
  • harsyra (valfritt)

Gör så här:

Sätt ugnen på 120°.


Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner socker och vispa glansig och hårt igen. Vispa sedan ner maizena och ättikssprit. Fös ut smeten på en klädd bakplåt och forma till en stor cirkel. Gör kanterna lite högre.


Grädda i 1 h 15 minuter och stäng sedan av värmen. Låt marängen stå kvar minst ett par timmar helst över natten.


Gör egen lemoncurd alt köp färdig beroende på tid och ork. Här är vårt recept på lemoncurd.


Vispa grädden.


Bre på lemoncurd och grädde och garnera med jordgubbar och bär!


Garnera gärna med harsyra och ätbara blommor.



Testa även;


 

Tips

Om det går mot slutet av säsongen för jordgubbar, går det bra att använda andra bär: hallon, blåbär och vinbär.