Terese Cedergren

Pasta vongole

Föregående Nästa
foodfolder-vongole-brillo.jpeg
Att få en bra pasta vongole är drömlikt och det är faktiskt inte så svårt att göra själv tänk bara på att det är en maträtt som ska lagas á la minute.

Ingredienser

  • 1 kg färska vongole (hjärtmusslor)
  • 3 st vitlök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 st färsk röd chili (mild)
  • 2 st tomat
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 st citron zest

Gör så här:

Tvätta musslorna noga och se att skalen är stängda.


Hacka vitlök, bladpersilja, tomat och chili.


Svetta vitlöken och hälften av bladpersiljan i olivolja och smör i en kastrull. Tillsätt musslorna utan vatten, smaksätt med flingsalt och svartpeppar och rör om.


Slå på vitt vin, rör om igen och lägg på ett lock. Låt musslorna ångas i cirka 1–2 minuter, tills de börjar öppnas.


Blanda i chilin, finhackade tomaten, resten av bladpersiljan och rivet citronskal.


Blanda såsen med nykokt pasta, gärna spagetti.

Tips

Taverna Brillo på Stureplan i Stockholms pasta vongole är super och jag kan varmt rekommendera ett besök!