Terese Cedergren

Pasta puttanesca

Föregående Nästa
image.jpeg (160)
En klassisk italiensk pasta rätt med bas av krossade tomater. Experimentera gärna med ingredienserna, addera tex tonfisk alt. kyckling.

Ingredienser

  • 300 g Bönpasta alt. spagetti
  • 1 ask(ar) anjovis
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 0,5 st färsk röd chili
  • 0,5 dl olivolja (ca)
  • 1 burk(ar) ekologiska krossade tomater
  • 2 själk(ar) bladpersilja
  • 3 msk kapris
  • 0,5 dl riven parmesan
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan al. bönpastan enligt anvisningar.


Hacka vitlöken och chilin. Fräs vitlök, chili och persiljestjälkar i en kastrull med olivolja.


Häll i tomaterna och späd, rör ned ansjovisen.


Tillsätt sedan kapris och smaka av med salt och svartpeppar.


Klipp över persiljan och blanda ner såsen i pastan.


Servera med riven parmesan.


Tips

Grön bönpasta görs av sojabönor vilket ger den alla nyttigheter som finns i sojabönorna. Den är rik på proteiner och fiber och snål på kolhydrater, mättande och ger energi länge. Helt glutenfri.