Terese Cedergren

Päronpaj med nöt- och frösmuldeg

Föregående Nästa
image.jpeg (295)
image.jpeg (294)
Söt päronpaj med smuldeg av blandade nötter och frön.

Ingredienser

  • 4 st päron
  • 1 dl blandade nötter/frön
  • 1,5 dl havregryn
  • 100 g kokosolja
  • 2 nypa(or) salt
  • 0,5 dl nutella el. palm socker (sötar pajen)

Gör så här:

Skiva päron, gärna med mandolin.


Hacka nötter och frön, blanda ihop dem med havregryn, sötning och kokosolja.


Förbered bakform eller flera små med bakplåtspapper i botten.


Smula ned ett lager deg och lägg ner päronen. 


Strö sedan ett lager smuldeg till och sätt in i ugnen på 180 g i ca 25-30 min.


Servera med vaniljglass eller vaniljsås. 



 


 


Gott till;

Tips

I nöt- och fröblandningen använde jag hasselnötter, jordnötter, solrosfrön lite av en skåpsrensning ;)

Självklart kan man byta ut päronen mot bär, rabarber, persikor eller annan frukt man är sugen på!

Små bakformar är gulligt och praktiskt om man är färre som ska äta pajen ;) Formarna har jag köpt på Lagerhaus.