Terese Cedergren

Yoghurt pannacotta

Föregående Nästa
image.jpeg (313)
Middagen med lyxig pannacotta till dessert! Pannacotta kan bli något mastig så ett tips är att ha i yoghurt för att få en något mindre gräddig och mer syrlig smak. Servera med rabarberkompott, en smak av våren!

Ingredienser

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 3 st gelatinblad
  • 2 st vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mandelmjölk alt mjölk
  • 1,5 dl kokossocker alt. socker
  • 1 dl vatten
  • Sås:
  • 2 dl rabarber (skivor)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Pannacotta


Blötlägg gelatin bladen i kallt vatten ca 5 minuter.


Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljstång + frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp och ta från värmen, lyft upp vaniljstången.


Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Låt svalna något och rör sedan i yoghurten.


Fyll i glas eller skålar.


Ställ i kylen för att stelna minst 4 timmar.


Kompott


Ansa och skär rabarbern i små bitar.


Lägg dem i en kastrull, blanda ner socker, vaniljsocker och vatten. Koka långsamt tills rabarbern är mjuk.


Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner i krämen, låt koka några minuter och ta av den från värmen.


Häll rabarberkompott över panacottan.


 


panacotta med rabarberkompott


Testa även;