Terese Cedergren

Pak choi med ponzu pilgrimsmusslor

Föregående Nästa
foodfolder-pilgrimsmussla.jpg (1)
Drömmer mig bort till lyx och flärd och serverar halstrad pilgrimsmussla med smörig ponzu och stekt pak choi. I glaset serveras finstämda bubblor från Champagne Ayala.

Ingredienser

  • 2 st pak choi
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 2 krm torkad chili
  • 1 tsk sesamfrön
  • olja att steka i
  • 6 st pilgrimsmusslor
  • salt
  • peppar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 st citron

Gör så här:



Kålen

Dela pak choien och bryt loss bladen från stammen.

Hacka vitlöken.




Stek kålen och vitlöken i olja tills den är mjuk dvs ca 2 minuter. Salta och vänd bladen i sesamfrön (gärna rostade) och torkad chili.



Pilgrimsmusslorna

Ta ev bort muskeln från pilgrimsmusslans sida.

Salta och peppra lätt.

Stek dem på hög värme i olja i en stekpanna ca 1 min på varje sida.


Dela citronen och stek halvorna så att den får en gyllene kulör.


Bryn smöret tills det blir ljusbrunt och får en nötig doft. Låt sjuda på låg värme i 2 min. Ta från värmen och rör ner sojan och pressa lite citron i blandningen.


Lägg upp kålen, pilgrimsmusslorna och häll ponzu smörblandningen över rätten.