Terese Cedergren

Örtsalt

Föregående Nästa
foodfolder-ortsalt.png
I dessa tider finns det möjlighet till reflektion. Jag försöker personligen ta tillvara på allt jag kan och minska mitt svinn. Helt klart en inställningsfråga som kanske är svår att komma igång med men när man gjort de så är det enkelt och resultaten är grymma! En egen boost. Först ut blir detta enkla örtsalt med lök och fänkål. Gott till grytan, grönsakerna och mackan!

Ingredienser

  • 3 delar valfria torkade örter/grönsaker
  • 1 delar salt

Gör så här:

Torka örterna/grönsakerna på 60 grader på en plåt i ugnen. Ca 1 tim. Känn så att de torkat innan du mortla eller mixa torkade örter tillsammans med saltet.


Förutom som i detta recept lök- och fänkåls avfallet så kan du göra dina egna saltblandningar med tex citron, timjan, rosmarin, mejram, salvia, dragon, koriander, ramslök, persilja, dill, bladselleri. basilika, chili och löktrav.