Terese Cedergren

Öppen pumpa lasagne med svamp, ricotta & salvia

Föregående Nästa
F59B148E-8DCB-43CD-8FE4-DC38745D3CC1.jpeg
Har du testat att laga en "öppen lasagne"? Gott och går lätt att variera innehållet efter smak och säsong! Här har jag gjort en med pumpa, svamp, ricotta och salvia som smakkompisar. Prova så blir du övertygad!

Ingredienser

  • 8 st lasagneplattor
  • 0,8 kg pumpa
  • 4 dl ricotta
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 100 g svamp (välj efter säsong champinjon och ostronskivling i detta recept)
  • 1 kruka(or) färsk salvia
  • 0,4 dl mandel
  • 40 g riven parmesan
  • salt och svartpeppar
  • olja till pumpan och fritering

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 °. Skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. Blanda med olja, salt och peppar.


Häll ut på en bakplåtspappers täckt plåt och rosta pumpan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den är mjuk. Skär bort skalet.


Skölj, ansa och grovhacka svampen. Riv vitlöken och rör ner den tillsammans med svampen i ricottan. Smaka av med salt och peppar.


Plocka bladen från salvian och fritera dem i en panna med rapsolja tills de stelnat. Lägg dem sedan på ett papper.


Koka upp rejält med välsaltat vatten till lasagneplattorna och koka dem mjuka, ta upp med dem och lägg ut på en stor ugnsplåt. 


Fördela svamp- och ricottafyllningen på lasagneplattorna och "baka av" dem i 10 min i ugnen. 


Toppa den öppna lasagnen med parmesan, salvia och hackade mandlar!


gott till