Terese Cedergren

Omelett med blomkålsris och persilja

Föregående Nästa
IMG_8954.JPG
IMG_8955.JPG
Gör det inte svårt när de kan vara lätt! En enkel omelett med blomkålsris tippad med färsk persilja, vardagslyxen är total! För ett lyxigare resultat, addera löjrom och rödlök.

Ingredienser

  • 8 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven hårdost
  • salt
  • peppar
  • 2 dl riven blomkål
  • 1 st tunt skuren vårlök
  • 1 knippe persilja

Gör så här:

Vispa ihop ägg, grädde, riven ost, salt och peppar med en gaffel, så att allt bara blandas. 


Riv blomkålen på ett rivjärn, häll ned i smeten.


Hetta upp en stekpanna och låt smöret fräsa så att det får en aning gyllene kulör.


Häll i omelettsmeten. Rör med en gaffel så att lös smet kan rinna ner mot bottnen.


Skär alt hyvla löken med en mandolin och toppa omeletten med.


Omeletten är klar när den fortfarande är krämig på ytan och har släppt i kanterna.


Toppa med persilja och blomkål och servera.



För ett lyxigare alternativ toppa omeletten med löjrom! Perfekta munsbitar till vardag och fest :)



Omelett med löjrom