Terese Cedergren

Ogräs pizza med nässlor, kriskål & ramslök

Föregående Nästa
foodfolder-ogräs-pizza.jpg
Gör nått gott med ditt ogräs! Här har vi en pizza på smördegsbotten toppad med nässlor, kirskål och ramslök. Lyssna på vår podcast I glaset och få de bästa dryckestipsen till våren/sommarens primörer & ogräs.

Ingredienser

  • 1 st färdig smördeg
  • 0,5 st gul lök
  • 2 msk färskost
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 1 dl förvällda nässlor
  • 5 själk(ar) kirskål
  • 8 själk(ar) ramslök alt löktarv
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • Topping:
  • smetana
  • svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200˚C


Rulla ut den färdiga smördegen på en plåt med bakplåtspapper, bred ut färskosten.


Hacka löken och strö över.


Fördela ost och nässlor, kirskål och armslök alt. löktrav på pizzan. Strö över salt. 


Grädda pizzan högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten fått lite färg.


Ta ut den och toppa med smetana.


Servera gärna med Mullineux White eller Claude Val Blanc



Lyssna på podden via ItunesSpotify eller Acast.


LÄS MER OM OGRÄS & PRIMÖRER