Terese Cedergren

Nässelchips

Föregående Nästa
foodfolder-nässelchips.jpeg
Tunna och krispiga chips av nässlor, rena rama hälsokuren! Brännässlor är rika på C-vitamin (särskilt på våren) och innehåller även järn, kalcium, fosfor, kisel, mangan och svavel.

Ingredienser

  • 0,5 l späda nässlor
  • olivolja
  • 1 krm färskpressad citron
  • örtsalt

Gör så här:

Det finns två varianter på att göra chipsen på



  1. Rawfood varianten - 45 grader i ca 35 min eller tills de känns krispiga

  2. 100 grader ca 15 minuter eller tills de känns krispiga


Skölj nässlorna noga och klipp bort bladen.


Blanda sedan nässelbladen med olivolja, pressad citron i en skål avsluta med örtsalt.


Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper.


Se till så att de sprids ut jämnt över bakplåtspappret.


Servera till

Tips

Lyssna på podden via ItunesSpotify eller Acast.