Terese Cedergren

Moules Marinière

Föregående Nästa
foodfolder-moules
Billigt, lättlagat och rustikt! Finns många olika moules recept och detta är ett väldigt enkelt och super gott med en bas av schalottenlök, persilja, selleri, vin och grädde.

Ingredienser

  • 1 st nät blåmusslor
  • 2 st schalottenlök
  • 1 klyfta(or) färsk vitlök
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 själk(ar) blek selleri
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 50 g smör
  • 1,5 dl grädde
  • salt
  • peppar

Gör så här:

Skölj musslorna noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet.


 


Grovhacka schalottenlöken och vitlöken. Separera bladen från stjälkarna på bladpersiljan, hacka stjälkarna grovt. Hacka även selleri stjälkarna.


Fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, salt och peppar. Koka upp och lägg i musslorna. Låt dem ligga i kastrullen under lock i ca 5 min.


 


Lägg musslorna i skålar och strö över hackade persiljeblad.


Servera med ett vitt bröd och pommes.


 


Moules Mariniere


Gott med ett medelfylligt torrt vitt vin med en frisk syra tex. Semillon, Chablis, Albariño eller en Soave.


 


Testa även detta Moules recept;