Terese Cedergren

Mördegspaj med körsbär och färskost

Föregående Nästa
F3DF3559-31AA-4178-B879-75C72757F522.jpeg
Frasigt pajskal av mördeg toppad med krämig brie-, färskost och lätt syrliga körsbär direkt från trädgården. Hur gott och lättbakat kan de bli :) Byt lätt ut körsbären mot de bär eller frukt du har hemma.

Ingredienser

  • 1 paket mördeg
  • 2 msk honung alt. agavesyrup
  • 100 g brieost
  • 50 g färskost
  • Sås:
  • 2 dl körsbär
  • 2 dl socker
  • Topping:
  • 2 msk mandelflarn

Gör så här:

körsbärskompott


Kärna ur och koka körsbären ca 15 min i socker.


Mördegen


Sätt ugnen på 200 grader.


Rulla ut mördegen på en plåt med bakplåtspapper. Klipp degen i önskat antal bitar. Om det blir deg över så de går utmärkt att frysa till ett senare tillfälle.


Pensla bitarna med honung alt. agave syrup.


Grädda dem sedan i mitten av ugnen i 8-10 min. (tills de får en gyllene kulör)


Ta ut plåten ur ugnen och lägg genast på brieost så att den smälter.


Bred sedan på färskost och häll över de kokta körsbären.


Toppa med mandel och servera!


Testa även