Terese Cedergren

Mjölkchokladmousse

Föregående Nästa
foodfolder-mjolkchoklad-mousse.JPG
Lättlagad och lyxig mousse som lätt går att variera efter säsong och beroende på vilken choklad man har hemma ;) Denna variant är med portugisiska päron, len mjölkchoklad och krispiga havreflarn.

Ingredienser

  • 100 g mjölkchoklad (alt.valfri choklad)
  • 2 st äggulor
  • 2 dl grädde
  • Tillbehör:
  • 2 st päron
  • 2 msk smör
  • 1 tsk honung alt. agavesyrup
  • skvätt cognac (valfritt)
  • 2 st havreflarn

Gör så här:

Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den smälter. Tänk på att ljus choklad är värmekänslig så smält chokladen långsamt på låg temperatur.


Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. 


Vispa grädden hårt. 


Rör först i lite av grädden och sedan resten.


Låt moussen kylas någon timme i kylen före servering.


Skölj päronen och skiva dem tunt.


Stek dem sedan i smör i en stekpanna, häll på honung och avsluta eventuellt med cognac. Låt päronen svalna.


Klicka moussen ovanpå päronen och krossa havreflarn (alt annan krispig kaka) och strö över. 



Följ mig på Insta, länk här!


Serveras med fördel till ett glas Ruby-port;

Tips

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.