Terese Cedergren

Mazzei Fonterutoli

Föregående Nästa
foodfolder-fonterutoli-mazzei.JPG
foodfolder-fonterutoli-chianti-2014-mazzei.JPG
Stilren, elegant och välsvarvad Chianti. Silkig med lena tanniner och fruktighet av körsbär, lingon och plommon samt en kryddighet av salvia, mynta och kaffe. Fonterutoli är ett väl användbart vin som passar till charkuterier, mustiga långkok, svamp- & vilträtter.

Beskrivning:

HITTA ELLER BESTÄLL VINET HÄR!


Land: Italien, Toscana, Chianti 


Årgång: 2017


Druvor: 3% Colorino, 4% Malvasia, 3% Merlot, 90% Sangiovese


Vinet har lagringspotential så ett tips är att lägga några flaskor i källaren, följa utvecklingen och sedan jämföra årgångar.


Passar till 


Pizza med svamp och tryffel & Ragu med tryffelsalami och pappadelle


TILLVERKNING


Druvorna kommer från fem olika vingårdslägen från Marchesi Mazzei ägor belägna på 220-550 meters höjd över havet och skördades manuellt med start i september.


Jäsning och macererat har skett i rostfria ståltankar. Regelbunden nedtryckning av skalmassan istället för överpumpning genomfördes under hela macereringen. Varje vingårdsläge är vinifierat separat.




Testa även

Tips

Till semestern boka ett par dagar i Toscana och bo på Fonterutolis B&B. Vingården arrangerar även event för upp till 100 gäster så som bröllop, konferenser och matlagningskurser, för mer information klicka vidare här!