Terese Cedergren

Matjeröra

Föregående Nästa
image.jpeg (457)
Under våra härliga högtider så är matjesillen de viktigaste att få på bordet för mig. Gärna tillsammans med ägg, gräddfil och gräslök. Här är sillen blandad till en röra, perfekt på ett knäcke. Gott och håller dessutom att ha i kylen ett par dagar!

Ingredienser

  • 2 st kokt ägg
  • 0,5 st rödlök
  • 1 burk(ar) matjesill
  • 0,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl västerbottensost (riven)
  • gräslök
  • svartpeppar

Gör så här:

Skala och hacka äggen. Skala och finhacka löken. Skär sillen i små bitar.


Blanda ägg, sill, rödlök, gräddfil och ost.


Strö över klippt gräslök och mal över peppar.


Ställ kallt innan servering. Servera på knäckebröd, rågbröd eller med nykokt potatis som ett matigare allternativ.


Testa även;