Terese Cedergren

Masi Soave Levarie

Föregående Nästa
foodfolder-masi-levaire-soave.jpg
Ljuvligt krispigt sommar vin med frisk syra med inslag av päron, persika, exotisk frukt, vita blommor och mineraler. Den pigga syran i Levarie passar utmärkt till fräscha fisk- eller skaldjursrätter eller som buffévin till sommarens mingel.

Beskrivning:

Hitta soaven HÄR


Land: Italien, VenetienSoave Classico


Årgång: 2017


Druva: 85% Garganega, 15% Trebbiano di soave


PASSAR TILL


Servera Soave Levarie till fisk eller skaldjur, somriga sallader eller en caprese på jordgubbar och mozzarella. Tänk på att kyla vinet lite extra på sommaren då värmen snabbt höjer temperaturen på vinet.


TILLVERKNING


Druvorna till detta vin kommer från vulkanisk sten i Monterforte d'alpine, Soave. 80% av Levarie lagras 4 månader på stålfri tank resterande 20% av vinet har legat på ekfat.


 

Tips

LYSSNA PÅ PODD AVSNITTET OM VITT VIN

Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes.