Terese Cedergren

Masi Soave Levarie

Föregående Nästa
foodfolder_pralinsystrarna_masi.jpg
Krispigt sommarvin med frisk syra! I smakpaletten finns inslag av päron, persika, vita blommor och lätt sälta från mineralerna. Den pigga syran i Levarie gör att den passar utmärkt till fräscha fisk- eller skaldjursrätter eller som buffévin till sommarens mingel. Testa gärna vinet med Pralinsystrarnas Medelhavssnittar med räkor.

Beskrivning:

Hitta vinet här!



PASSAR TILL


Servera Soave Levarie till fisk eller skaldjur, somriga sallader eller en caprese på jordgubbar och mozzarella. Tänk på att kyla vinet lite extra på sommaren då värmen snabbt höjer temperaturen på vinet.


TILLVERKNING


Druvorna till detta vin kommer från vulkanisk sten i Monterforte d'alpine, Soave. 80% av Levarie lagras 4 månader på stålfri tank resterande 20% av vinet har legat på ekfat.



Hitta receptet på Pralinsystrarnas Medelhavsröra med räkor här!