Terese Cedergren

Blåbärsmannsgrynsgröt

Föregående Nästa
foodfolder-blåbärs-gröt.JPG
Gör morgonen till en bra start på dagen, mannagrynsgröt med blåbär smakar ljuvligt och variera toppingen efter vad du har hemma. Jag använder mig gärna av agave och dadlar för sötning. För att skapa textur så är nötter och frön perfekt. Blommor ger ögat de lilla extra ;)

Ingredienser

  • 4 dl Mjölk (valfri typ)
  • 4 msk mannagryn
  • 1 krm salt
  • 4 msk blåbär
  • Topping:
  • 2 msk mandel
  • 1 tsk vallmo
  • 1 msk dadlar
  • agavesyrup
  • lavendelblommor

Gör så här:

Koka först upp mjölken (tänk på att den lätt bränns om man låter den koka för hårt). Tänk på att det fungerar att använda vanlig eller havre/mandelmjölk.


Vispa ner mannagryn, salt och sedan blåbären.


Låt mannagrynsgröten puttra på svag värme i ca 5 minuter och rör då och då tills gröten är fast.


Toppa med tex. blåbär, vallmo, riven mandel, hackade dadlar, lavendelblom, agavesyrup och avsluta med mjölk.



Testa även;