Terese Cedergren

Mandel- & vitlökssoppa

Föregående Nästa
F6C3D15A-20AE-4A96-9C0B-124D2404E777.jpeg
Direkt från de spanska köket kommer denna otippade goding - Ajo Blanco dvs soppa med mandel och vitlök. Extremt lättlagad och god både varm som kall.

Ingredienser

  • 200 g skållad sötmandel
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 5 dl vatten
  • 1 st valfri buljongtärning

Gör så här:

Mixa mandlar, vitlök, buljong och hälften av vattnet i en mixer till en slät puré. Vill du ha en varm soppa så värm vatten i en vattenkokare.


Späd soppan med det återstående vattnet och olja smaka av med salt och peppar och en skvätt vinäger om soppan blir lite för mild.


Servera och njut varm som kall!


Önskar du en mer "matig" soppa så addera lite vitt bröd när du mixar den slät. 


Prova även