Terese Cedergren

Klassisk löjromstoast

Föregående Nästa
foodfolder-lojroms-toast
Löjromstoast är en sann klassiker som passar till alla tillfällen med lyxig löjrom, gräddfil, rödlök, citron och dill.

Ingredienser

  • 25 g löjrom
  • 1 skiva(or) vitt bröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 msk gräddfil
  • Topping:
  • dill alt. gräslök
  • svartpeppar
  • 1 klyfta(or) citron

Gör så här:

(Valfritt) Lägg löjrommen i ett kaffefilter och ställ i kylen i ca 2 timmar så att den blir fastare.


Skär bort kanten på brödet och hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödet frasigt.


Finhacka löken.


Servera på tallrik med en klick rom, gräddfil, hackad lök och brödet. Garnera med dill/gräslök och svartpeppar.