Terese Cedergren

Löjromspizza

Föregående Nästa
foodfolder-bleak-roe-pizza.JPG
foodfolder-lojrom-pizza-1.JPG
Lyxigt god pizza med löjrom eller den rom du föredrar! Perfekt på tu man hand eller som mingelmat till cocktailfesten, skolavslutningen eller annan högtid/festlighet.

Ingredienser

  • 100 g löjrom
  • 1 dl riven långlagrad ost tex präst eller Västerbotten
  • 4 st tortillabröd
  • 4 st sparris
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 0,5 st rödlök
  • 0,5 st citron
  • 1 st vårlök
  • Topping:
  • krasse
  • dill
  • svartpeppar

Gör så här:

Hacka rödlöken fint och lägg den i en skål och pressa citron över den, på detta sätt blir den picklade och mildare till serveringen.


Ansa och skölj sparrisen och skär den i super tunna skivor och lägg den sedan i iskallt vatten och pressa lite citron över. (ca 10 min) Häll av vattnet.


Sätt ugnen på 200 grader.


Bred tortillasbröden med crème fraiche och strö riven ost och hackad vårlök över. Låt dem bakas i mellan 5-8 min så att den får lite färg.


Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna.


Klicka sedan på crème fraiche, löjrom, rödlök, sparris och toppa med krasse, dill och svartpeppar!


Servera och njut! 



Gott till;

Tips

Romen går alldeles utmärkt att bytas ut mot annan valfri rom alt. tex lax.