Terese Cedergren

Ljummen tomatsallad med chorizokorv

Föregående Nästa
1D4D1F94-EA4E-4C84-A583-24A7DEA44512.jpeg
Äter gärna i säsong och närodlat om det går. Nu när tomaterna är ljuvliga så kan jag varmt rekommendera denna ljumma tomatsallad. Receptet är inspirerat av Jamie Olivers andalusiska tomatsallad med färsk chorizo.

Ingredienser

  • 4 st Färsk chorizokorv
  • 0,4 kg Tomater
  • 4 msk Neutral olja
  • 4 msk Rödvinsvinäger el liknande
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 kvist Persilja
  • 1 kruka(or) Basilika
  • 4 klyfta(or) Vitlök
  • 2 st Rödlök
  • Tillbehör:
  • 1 paket Förkokta kikärtor
  • 4 dl Bulgur

Gör så här:

Hetta en stekpanna med olja. 


Dra av skinnet på chorizokorven och dela den i bitar, hacka vitlöksklyftorna lägg sedan ned dem tillsammans med korven i pannan.  


Tillsätt sedan hälften av vinägern och låt koka upp.


 Skiva tomaterna grovt och klyfta löken.  


Lägg ner dem i pannan och låt koka upp i ca 5-7 min.


Tillsätt olja och resterande vinäger.  Smaka av med salt och peppar.  


Hacka färsk basilika och persilja och toppa den ljumma tomat- och chorizosalladen tillsammans med kikärtor.


Servera med bulgur eller couscous.


I glaset så rekommenderar jag