Terese Cedergren

Linsragu med paprika

Föregående Nästa
foodfolder-linsragu.jpg
Med inspiration av de franska bondköket har vi använt svarta belugalinser och röda linser men det går alldeles utmärkt att använda andra linser till receptet.

Ingredienser

  • 1,5 dl rödalinser
  • 1,5 dl beluga linser
  • 1 st gullök
  • 1 dl vin (vitt eller rosé)
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongs tärning
  • 1 st grön paprika
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Hacka löken fint och stek den i olja tills den är mjuk.


Tillsätt paprikapulver, hälften av vinet, linser och fräs 1 minut till.


Smula ned buljongtärningen och häll på den resterande vätskan så att det täcker och koka linserna mjuka på medelvärme.


Hacka den gröna paprikan fint.


När linserna är mjuka, låt ragun koka ihop så att det är lite vätska kvar, smaksätt med paprika, salt och nymalen svartpeppar.


Här hittar du vintips till ragun...


Lyssna på vår podcast för att få tips om vad som passar till ragun