Terese Cedergren

Laxtaco

Föregående Nästa
foodfolder-fisktaco.jpeg
För dig som älskar taco men är trött på den traditionella svenska fredagstacon. Här en variant på ”Fishtaco” med saftig lax, grönt och fräsch mango- och avokadosalsa. Till så serverade vi svensk hantverks cider, läs mer i receptet.

Ingredienser

  • 200 g Lax
  • 1 st Majskolv
  • 1 st Mango
  • 2 st Avokado
  • 2 st Lime
  • 1 kruka(or) Färsk koriander
  • 1 st Morot
  • 4 st Tortillabröd
  • 0,5 dl Sojabönor
  • 4 st Salladsblad
  • 0,5 dl Rödkål
  • 1 krm Chiliflakes
  • 1 msk Hackad Rödlök
  • Marinad:
  • 1 msk Paprikapulver
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Spiskummin
  • 1 tsk Socker (valfritt)

Gör så här:

salsa


Tärna mangon och avokadon och finhacka rödlöken. Blanda alltsammans i en skål.


Tillsätt limesaft, chiliflakes och salt.


Lax


Ta bort ev skinn från laxen.


Blanda salt, socker, paprikapulver och spiskumminmin på en tallrik. Vänd laxen i kryddblandningen. (Du kan välja bort sockret om du vill men de ger en krispig yta när du steker alt. grillar laxen.)


Grilla alt. hetta upp en stekpanna med olja och grill/stek laxen hastigt på hög värme på båda sidor. Lägg över laxen på ett fat och låt dem svalna. Sära sedan bitar av laxen med en gaffel.


Tillbehör


Skölj salladen. Hyvla rödkålen alt. Gör en rödkålssallad. Tina sojabönorna och skala och tärna moroten. Koka alt. grilla majskolven och skär av majsen från ”kolven”.


Fyll tortillabröden med sallad, rödkål, sojabönor, morot, majs, salsa, lax och toppa rikligt med koriander. Servera med ett par klyftor lime vid sidan om. Vik ihop och njut.


I glaset

Tips

För ett vegetariskt alternativ byt ut laxen till halloumi alt. tofu, marinera på samma sätt som laxen.