Terese Cedergren

Lax i ugn med citron, dill och oliver

Föregående Nästa
IMG_8338.JPG
IMG_8337.JPG
Låt ugnen gör jobbet! Lättlagad lax i ugn med toppad med oliver, vitlök och citron. Servera med ugnsrostade delikatesspotatisar, sparris och majonäs.

Ingredienser

  • 0,6 kg Laxsida utan skinn alt. filé
  • 2 st citron
  • 1 dl gröna och svarta oliver
  • 1 st salladslök
  • 4 klyfta(or) vitlök
  • 1 knippe färsk dill alt. basilika
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • Tillbehör:
  • 1,5 dl majonäs
  • 2 st avokado
  • 2 paket sparris
  • 12 st små delikatess potatis

Gör så här:

Sätt ugnen på 125-150 grader.


Placera laxen i en ugnsform med rapsolja.


Salta och peppra.


Skriva citronen och hacka oliver, dill och vitlök, lägg citronen i botten och häll den resterande blandningen över laxen. Ringla sedan olja över laxen.


Täck ugnsformen med en bit folie och tillaga i mitten av ugnen i 25-30 minuter.


Garnera med dill eller basilika vid serveringen.


TIPS! Servera med ugnsrostade delikatess potatisar & sparris med majonäs och avokadokräm.


SÅSTIPS!


Blanda majonäsen med lite citronjuice och zest (citronskal).


Mossa avokadon till en kräm och blanda i salt, citron så att den håller sin gröna kulör.



TILLBEHÖR


Ugnsrosta delikatesspotatis och sparris.


Gott till

Tips

Tärna gurka och hacka picklad ingefära och dill. Blanda med krasse och strö över den bakade laxen.