Terese Cedergren

Laxpasta med pesto & ärtor

Föregående Nästa
foodfolder-soave-masi-pasta-1-web.jpg (1)
Värna om vardagen och laga något riktigt gott! Laxpasta med pesto och ärtor är enkelt utan att tumma på kvalitén. För känslorna till den italienska sommaren och servera med fördel ett glas soave från Masi.

Ingredienser

  • 400 g laxsida
  • 1 tsk citron
  • 1 tsk rapsolja
  • 300 g pasta
  • 4 msk pesto
  • 1 dl gröna ärtor
  • salt
  • svartpeppar
  • Topping:
  • 4 tsk riven parmesan
  • 0,5 kruka(or) färsk basilika

Gör så här:

Sätt ugnen på 120 grader.


Placera laxen i en ugnsform smord med olja. Salta och peppra.


Täck laxen med citron skivor.


Placera ett bakplåtspapper eller en bit folie ovanpå ugnsformen och baka laxen mitt i ugnen i ca 20 minuter. 


När laxen är klar så dela den i större bitar med en gaffel.


Har du ont om tid kan du byta ut ugnslaxen mot varmrökt lax.


Koka upp välsaltat vatten till pastan och koka sedan pastan enligt anvisning.


När det är ca en minut kvar på pastan så häll i de frysta ärtorna.


Häll av pastan och ärtorna i ett durkslag. 


Blanda den varma pastan och ärtorna med peston, laxen och basilikan. Smaka av med citronsaft och ta ev. mer pesto. 


Strö över nyriven parmesan och servera med ett glas Levarie - ett krispigt sommar vin med frisk syra med inslag av päron, persika, exotisk frukt, vita blommor och mineraler.


Tips

LYSSNA PÅ PODD AVSNITTET OM VITT VIN

Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes.