Terese Cedergren

Lax sashimi med ponzusås

Föregående Nästa
foodfolder-sashimi-dopff.jpg
Lättlagad sashimi variant med lax och ponzu sås som både passar som förrätt eller varmrätt, du väljer! Servera med ett torrt glas bubbel från Dopff cremant d´Alsace. Deras halvflaska som är perfekt mitt i veckan finns i Systembolagets fasta sortiment.

Ingredienser

  • 100 g Färsk lax (Fröja el Salma)
  • 0,5 st grapefrukt
  • 50 g rättika
  • 0,5 st avokado
  • 1 tsk majonäs
  • 10 blad färsk koriander
  • 1 krm röd chili
  • 1 msk picklad lök
  • 0,5 st mango
  • Sås:
  • 3 msk färskpressad citron
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk ponzu boljong

Gör så här:

Skär laxen i tunna skivor. Som förrätt beräkna 4 bitar per pers och 12 bitar till huvudrätt.


Plocka korianderbladen, skär chili, grapefrukt, rättika och picklad lök (recept på picklad lök här) i mindre bitar.


Dela mangon och skär ett rutmönster.


Mixa avokado med majonnäs till en slät kräm. 


Ponzusås


Blanda japansk soja, pressad citron, vatten och ponzubuljong. (Ponzubuljong finns att köpa på asiatiska livsmedelsbutiker)


Lägg upp på tallrik och fördela ingredienserna och servera såsen i skålar alt. droppa över precis vid servering.


Servera med