Terese Cedergren

Lax & fänkålsallad

Föregående Nästa
foodfolder-lax-fänkålssallad-1-web.jpg
Snabbmat när den är som godast och nyttigast! Denna lax- och fänkålssallad är en riktigt rosevins vänlig maträtt.

Ingredienser

  • 1 st fänkål
  • 1 st citron
  • 2 krm dillfrö
  • 1 msk vit balsamico vinäger
  • 100 g melon
  • 0,5 st lime
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk agaves yrup
  • salt
  • peppar
  • 300 g lax
  • Tillbehör:
  • 50 g ruccola

Gör så här:

Salladen


Skär fänkål i tunna skivor, gärna på en mandolin. 


Kläm över en halv citron.


Blanda runt och tillsätt vit balsamvinäger, rapsolja, agave syrup samt dillfrö, salt och peppar efter smak. 


Hacka över fänkålsdillen och blanda. 


Toppa med limeskivor, melon och ruccolasallad.


Laxen


Salta och peppars laxen och strö dillfrön över båda sidorna.


Skär citronskivor och lägg under och på lax.


Lägg den i en ugnssäker form och ringla rapsolja över den.


Beroende på storlek så varierar tillagningstiden.


Jag förespråkar att tillaga fisk på lågtema dvs. 60 grader den blir saftigare då.
Mindre filé bira tar ca 25 min och en större lax sida ca 40 min.


Låt laxen vila i 2-5 min när den är klar.


Sära laxen i bitar med en gaffel och toppa salladen med den.


 


Servera med