Terese Cedergren

Lax i salladsblad

Föregående Nästa
foodfolder-lax.JPG
foodfolder-lax-i-sallad.JPG
Lättlagad lax med avokadokräm, ponzumajonäs, rostad sesam och krasse till förrätt, minglet eller till middagen. Lyxigt till vardags eller fest!

Ingredienser

  • 0,4 g färsk lax
  • 1,5 dl majonäs
  • 2 st avokado
  • 0,3 kg isbergssallad
  • 1 dl soja
  • ponzu
  • 1 st citron
  • 2 msk vatten
  • Topping:
  • 0,5 dl svarta sesamfrön
  • 1 knippe krasse

Gör så här:

Skär den färska laxen i kuber.


Skölj och dela upp isbergssalladen.


Blanda soja, pressad citron, vatten och ponzubuljong. (Ponzu finns att köpa på asiatiska livsmedelsbutiker) Spara lite buljong till majonäsen.


Blanda majonäsen med lite citronjuice och zest (citronskal).


Mossa avokadon till en kräm och blanda i citron så att den håller sin gröna kulör.


Torr rosta svarta sesamfrön i en stekpanna.


Klipp krassen.


Lägg upp salladsbladen och fyll dem med ett par laxkuber, majo, avokadokräm, toppa med krasse och sesamfrön.


Vid servering häll på lite ponzusås och njut.



Ett glas bubbel är aldrig fel till;